Temiz Çevre, Temiz Dünya E-Twinning Projemiz

Proje Hakkında:

Öğrencilerimiz, okulda dersler dışında geçirdikleri zaman dilimi içinde aktif ve pasif aktivite alanlarına ihtiyaç duymaktadırlar. Teneffüs ve ders aralarında oturma, dinlenme, dolaşma, çevreyi izleme ya da yeme-içme ve oyun amaçlı mekânlar çocukların sıklıkla tercih ettiği aktivite alanlarıdır. Hemen hemen her çocuk kısa süreli olarak, dersten sonra temiz hava almak, arkadaşlarıyla sohbet etmek, yiyecek bir şeyler atıştırmak ya da oyun oynamak için okul bahçesini kullanmaktadırlar. Okulumuz bizim için evden sonra en çok vakit geçirdiğimiz yerdir. Bu nedenle yaşadığımız vakit geçirdiğimiz, eğitim aldığımız yeri; sınıflarımızı ve okul bahçemizi temiz tutalım. Yaşadığımız çevreye duyarlı bireyler yetiştirerek toplumuzda da çevre kirliğinin önünde geçebiliriz. Öğrencilerimizde farkındalık uyandırarak çevreye duyarlı, doğa ile dost ve saygılı bireyler olmalarını sağlayabiliriz.

PROJE HEDEFLERİ:

1. Sınıflarımızı, bahçemizi ve okulumuzu diğer bölümlerini temiz tutmak.
  2. Çevre bilincini ve temizliğin genişletilmesini entegre hale getirmek.
  3. Yaşadıklarına duyarlı, bireylerin sayısı.
  4. Okulda eğitim öğretimin verimliliği.
  5. Okulumuzun iç ve dış görüntüsünü ile dağıtımını sağlar.
  6. Öğrencilerin kendilerinden beklenen okul içi rollerini gerçekleştirebilme olanağı sunmak.
  7. Öğrencilerimize sorumluluk bilincini aşılamak.

PROJE HEDEFLERİ:

1.Öğrencilerimize sağlıklı, temiz ve aktif yaşam alanları sunmak.

2. Okul bahçesini ve binasını tüm parçalarıyla daha işlevsel ve temiz hale getirmek.

3. Yaşadığı çevreye saygılı, çevre bilincine sahip, sorumlu bireyler yetiştirmek.

4. Öğrencilerimize çevreye duyarlı olma bilincini kazandırmak, bunu yeni nesillere aktarmak ve yaşanabilir bir dünya bırakmak.

5.Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin daha sağlıklı, güvenli ve uygun koşullarda yürütülmesine yardımcı olmak.

6.Öğrencilerimizde ve velilerimizde temiz ve sağlıklı çevre bilincini arttırmak.

7.Öğrencilerimizi çevrenin korunması konusunda sorumlu vatandaşlar haline getirmek.

15.03.2024 26

15-03-202415-03-202415-03-202415-03-202415-03-202415-03-2024